Op deze pagina vindt u het nieuws uit alle dossiers van Vastgoed. Wilt u lezen over een specifiek onderwerp? Filter dan onderstaand nieuws door op het dossier te klikken met het onderwerp dat u interesseert.

In november verkochten de gezamenlijke woningbouwers en projectontwikkelaars 3.175 woningen onder garantie. Daarmee is het de slechtste novembermaand sinds het einde van de huizencrisis in 2015. In heel 2019 (t/m november) zijn er nu 27.242 afbouwcertificaten verstrekt, 13% minder dan in 2018.

Vastgoed Actueel ING nieuwbouw 2020

Het aantal afgebouwde nieuwbouwwoningen groeide in 2019 nog flink en lijkt af te stevenen op 69.000, het hoogste aantal in 10 jaar tijd. Vanwege de beperkte vergunningverlening maar de toch nog groeiende orderboeken verwacht ING Economisch Bureau dat het aantal gerealiseerde nieuwbouwwoningen in 2020 uitkomt op 65.000.

Het RIVM heeft tijdelijke achtergrondwaarden afgeleid voor twee PFAS-stoffen. Voor PFOS adviseert het RIVM een tijdelijke achtergrondwaarde van 0,9 microgram per kilo grond, voor PFOA 0,8 microgram. Op basis van dit advies kan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat besluiten een nieuwe tijdelijke norm vast te stellen voor PFAS in grond en bagger.

Uit onderzoek van emeritus hoogleraar Friso de Zeeuw en onderzoeker Geurt Keerts in opdracht van NVB blijkt dat Nederlanders een sterke voorkeur hebben voor grondgebonden woningen. In werkelijkheid worden er vooral appartementen gebouwd.

Minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) verwacht ‘een flinke dip’ in het aantal nieuwe woningen dat wordt opgeleverd. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Dit jaar en volgend jaar wordt maar voor 47.000 woningen een vergunning verleend, schat haar ministerie.

Pagina's