CMIS Franchise heeft ABN AMRO uitgeroepen tot hypotheekaanbieder van het jaar 2019. Volgens de hypotheekadviesketen blinkt ABN AMRO uit in maatwerk en zijn ze baanbrekend geweest met de introductie van de overwaarde(senioren-)hypotheek.

Vastgoed Actueel Knops

De verplichte kennis- en ervaringstoets voor het zonder tussenkomst van een adviseur verhogen van de hypotheek verdwijnt. Minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) wil daarmee het financieren van verduurzamingsmaatregelen gemakkelijker maken. Ook komt er een warmtefonds om verduurzaming te stimuleren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) geeft de provincies een financiële impuls van €250.000 om flexwonen te stimuleren. Met dit bedrag kunnen de provincies gemeenten en andere partijen ondersteunen met bijvoorbeeld onderzoek, bij het proces zelf of in het bevorderen van regionale samenwerking.

In november verkochten de gezamenlijke woningbouwers en projectontwikkelaars 3.175 woningen onder garantie. Daarmee is het de slechtste novembermaand sinds het einde van de huizencrisis in 2015. In heel 2019 (t/m november) zijn er nu 27.242 afbouwcertificaten verstrekt, 13% minder dan in 2018.

Pagina's